Spremnici - odvojeno prikupljanje otpada

Ovom prilikom Vas obavještavamo da smo kao gradska tvrtka Čistoća i zelenilo d.o.o. temeljem odrednica Zakona o održivom gospodarenju otpadom, na određene lokacije u gradu Kninu postavili spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, odnosno sirovina koje se mogu reciklirati, odnosno oporabom ponovno upotrijebiti. Uz sve to, time dodatno štitimo okoliš, a ujedno i smanjujemo količine otpada odloženog i zbrinutog na odlagalištu.

Radi se o spremnicima (kontejnerima) zapremine 1100 litara, u plavoj, zelenoj i žutoj boji, gdje boje spremnika označavaju vrstu otpada koji se odlaže u pojedini spremnik.

 

          Spremnik plave boje namijenjen ja za odlaganje svih vrsta papira i kartona, te kartonske ambalaže.

          Spremnik zelene boje namijenjen je odlaganju otpada od stakla i staklene ambalaže.

          Spremnik žute boje namijenjen je odlaganju otpada od plastike, PET ambalaže i ostale plastične amabalaže.

 

Spremnici će, za sada biti postavljeni na 4 (četiri) lokacije u gradu Kninu, i to:

 

* Pavlinovićeva ulica (autobusni kolodvor)

* Ulica 7. Gardijske brigade (parking)

* Velebitska ulica (unutar betonskog okvira na dnu ulice)

* Križanje Trpimirova i Paližnine ulice (ispod bolnice)

 

          Svi spremnici na svom poklopcu imaju ugrađene otvore za pojedine vrste otpada, tako da građani mogu odlagati otpad bez podizanja poklopca, te molimo da se u obojane spremnike odlaže samo i isključivo otpad čiji je naziv naveden na pojedinom spremniku.

           Osim navedenog, još Vas obavještavamo da u dvorištu našeg poduzeća, Čistoća i zelenilo d.o.o. možete dostaviti i EE (električni i elektronički) otpad, odnosno dotrajale kućne uređaje koji za svoj pogon/rad koriste električnu energiju (računala, TV i radio prijemnike, veliki i mali kućanski aparati, bušilice, brusilice, rasvjetna oprema, pisači, kopirna oprema...), koju ćemo kao posrednici otpremiti pravnoj osobi ovlaštenoj za zbrinjavanje i oporabu.

 Ovo je jedan od koraka u pokušaju ostvarivanja konačnog cilja, a to je smanjenje količina odloženog otpada, te povećanje količina odvojenog otpada. Stoga Vas pozivamo na odgovorno ponašanje, da zajedničkim snagama učinim naš grad još ljepšim te budemo primjer drugima u racionalnom gospodarenju otpadom.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline