Nabavka novog vozila za potrebe poduzeća

Poduzeće Čistoća i zelenilo d.o.o. iz Knina, putem otvorenog postupka javne nabave, nabavilo je novo specijalno komunalno vozilo – autodizalicu, tzv. „grajfer“, i to financijskim leasingom, gdje je 80 % vrijednosti vozila financirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak od 20 % vrijednosti vozila, financirano je od strane Grada Knina i Čistoće i zelenila d.o.o. Knin.

Zbog dotrajalosti postojećeg vozila sa sličnim tehničkim karakteristikama, i poteškoća pri svakodnevnom obavljanju posla, a to je u prvom redu skupljanje glomaznog otpada, kao

i odvojeno prikupljanje otpada, u krajem rujnu 2014. godine raspisali smo natječaj javne nabave za navedeno vozilo, te je natječaj završen u početkom studenog 2014. godine, a nakon proteka roka za žalbe, ugovor o isporuci vozila potpisan je krajem istog mjeseca.

Vozilo je, uz prezentaciju rada i obuku vozača u dvorištu poduzeća Čistoća i zelenilo d.o.o. Knin, isporučeno 19. ožujka 2015. godine, a osim standardnih tehničkih osobina potrebnih za ovakvu vrstu vozila, bitna stavka je da vozilo posjeduje i radio-upravljanje, te radnu košaru kojom je omugućen rad na visini, što nam je potrebno radi još kvalitetnijeg održavanja i potkresivanja visokih stabala na javnim površinama, a u budućnosti i eventualno održavanje sustava javne rasvjete.

 

            Inače, podvozje vozila je MAN 18.290, a nadogradnja (dizalica) je HIAB 099 HIDUO.

 

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline