OD SADA MOŽETE UGOVORITI TRAJNI NALOG KOD PBZ  

Nabavka novog vozila za potrebe poduzeća

Poduzeće Čistoća i zelenilo d.o.o. iz Knina, putem otvorenog postupka javne nabave, nabavilo je novo specijalno komunalno vozilo – autodizalicu, tzv. „grajfer“, i to financijskim leasingom, gdje je 80 % vrijednosti vozila financirano od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak od 20 % vrijednosti vozila, financirano je od strane Grada Knina i Čistoće i zelenila d.o.o. Knin.

Zbog dotrajalosti postojećeg vozila sa sličnim tehničkim karakteristikama, i poteškoća pri svakodnevnom obavljanju posla, a to je u prvom redu skupljanje glomaznog otpada, kao

i odvojeno prikupljanje otpada, u krajem rujnu 2014. godine raspisali smo natječaj javne nabave za navedeno vozilo, te je natječaj završen u početkom studenog 2014. godine, a nakon proteka roka za žalbe, ugovor o isporuci vozila potpisan je krajem istog mjeseca.

Vozilo je, uz prezentaciju rada i obuku vozača u dvorištu poduzeća Čistoća i zelenilo d.o.o. Knin, isporučeno 19. ožujka 2015. godine, a osim standardnih tehničkih osobina potrebnih za ovakvu vrstu vozila, bitna stavka je da vozilo posjeduje i radio-upravljanje, te radnu košaru kojom je omugućen rad na visini, što nam je potrebno radi još kvalitetnijeg održavanja i potkresivanja visokih stabala na javnim površinama, a u budućnosti i eventualno održavanje sustava javne rasvjete.

 

            Inače, podvozje vozila je MAN 18.290, a nadogradnja (dizalica) je HIAB 099 HIDUO.