Pozivamo Vas na javnu tribinu na temu gospodarenja otpadom!

U utorak,  2. travnja 2019. godine s početkom u 16:30 u dvorani Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu na adresi Kralja Petra Krešimira IV 30 održat će se javna tribina/edukacija na temu gospodarenja otpadom koja će se provesti u sklopu projekta „ Eko regija: Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva “. Druge dvije tribine održat će 02. travnja 2019. godine u Kijevu u 10:30, u prostorijama Osnovne škole Kijevo, Ulica Centar 20 te u Biskupiji, u 13:30 u prostorijama Upravne zgrade u Orliću, Orlić, Trg Ivana Meštrovića 2.

Pozivaju se svi građani sa područja grada Knina da se na tribinu odazovu u što većem broju kako bi iz prve ruke dobili niz korisnih informacija o svemu što ih zanima u vezi s tematikom odlaganja i razvrstavanja otpada i njegova zbrinjavanja., odnosno o pravilnom i održivom gospodarenju otpadom. Građani će predstavnicima lokalnog komunalnog poduzeća te stručnjacima za gospodarenje otpadom iz Ekološke udruga “Krka”moći postavljati pitanja i dobiti sve relevantne informacije oko razvrstavanja otpada. Glavne teme vezane uz gospodarenje otpadom su:

 

 

 

 

 

·         Zakonska regulativa

·         Stanje u RH

·         Sprječavanje nastanka otpada

·         Odvojeno prikupljanje otpada

·         Ponovna uporaba predmeta/recikliranje

·         Kompostiranje

·         Primjeri dobre prakse u RH i EU

·         Ciljevi gospodarenja otpadom

·         Smjernice za gospodarenje otpadom

 

 

Projekt „ Eko regija: Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području Knina, Vrgorca, Pirovca, Biskupije, Tribunja i Kijeva“ financira se kroz Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.808,50 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 414.637,21 kuna, što je 84,9999969% ukupno prihvatljivih troškova.

 

Nositelj projekta je Grad Knin, a projekt obuhvaća sljedeće jedinice lokalne samouprave: Grad Knin, Grad Vrgorac, Općina Pirovac, Općina Biskupija, Općina Tribunj i Općina Kijevo.

 

 

                     

                                                                                                                                          Direktorica

                                                                                                                                          Ivana Jelić

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline